Εκδρομή στο Καρπενήσι, την Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνης και την Παναγία Προυσιώτισσα

Το Σάββατο και την Κυριακή, 17-18 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε η 2 ήμερη εκδρομή του Γραφείου Γενικού Τουρισμού της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας Α.Ε. στο Καρπενήσι, την Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνης και την Παναγία Προυσιώτισσα.
Το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018, αναχωρήσαμε από την Πλατεία Κολοκοτρώνη και μέσω της Ε.Ο. Τρίπολης - Κορίνθου - Πατρών φτάσαμε στο περιβόλι της Παναγίας, το θρυλικό και ξακουστό μοναστήρι της Παναγίας Τατάρνης, που βρίσκεται σε μια γλώσσα ξηράς στη μεγάλη τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών. Προσκυνήσαμε την εικόνα της Παναγίας και μιλήσαμε με μοναχούς της Μονής για την ιστορία του μοναστηριού. Μετά το προσκύνημα αναχωρήσαμε για μια πόλη ιστορική με εξαιρετικές ομορφιές, το Καρπενήσι, όπου παραλάβαμε τα δωμάτια από το ξενοδοχείο Lecadin. Το απόγευμα περπατήσαμε στην κεντρική πλατεία της πόλης με τον μεγάλο πλάτανο και τη βρύση και γευτήκαμε εκλεκτά εδέσματα στις γύρω ταβέρνες.
Την Κυριακή το πρωί, 18 Μαρτίου 2018, αναχωρήσαμε για το ιστορικό και ακουστό μοναστήρι της Αρχόντισσας της Ρούμελης, την Παναγίας της Προυσιώτισσας, όπου προσκυνήσαμε την θαυματουργή εικόνα. Μέσα από μια κλασική και υπέροχη διαδρομή, πλάι στον ποταμό Καρπενησιώτη, φτάσαμε σε ένα μοναστήρι περιτριγυρισμένο από απότομους και άγριους βράχους, που προκαλούν δέος και μόνο που τους ατενίζεις. Μετά το προσκύνημα συνεχίσαμε για το Μεγάλο Χωριό, που βρίσκεται αμφιθεατρικά χτισμένο στους πρόποδες του όρους Καλιακούδα και στην διαδρομή μας είδαμε τα Πατήματα της Παναγίας. Στην επιστροφή για την Τρίπολη και μέσω της Ε.Ο. Καρπενησίου - Λαμίας κάναμε στάση στην Γέφυρα του Γοργοποτάμου και το βράδυ φτάσαμε στην Τρίπολη.