Πρόγραμμα 4ήμερης Εκδρομής στην Μυτιλήνη και το Αϊβαλί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΪΒΑΛΙ
ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

19/4/2018 – Πέμπτη: Αναχωρούμε από την Πλατεία Κολοκοτρώνη για το λιμάνι του Πειραία για να ξεκινήσουμε με το καράβι στις 20:00 μ.μ.
20/4/2018 – Παρασκευή: Το πρωί φθάνουμε στο στολίδι του Βορειοανατολικού Αιγαίου, την Λέσβο. Ένα νησί που κρατάει ακόμα κάτι από τον ρομαντισμό και την παρθενικότητα του παλαιού καιρού. Καταλήγουμε στο μεγάλο λιμάνι με την προκυμαία, της Μυτιλήνης, που έχει διατηρήσει σπουδαία δείγματα του λαμπρού παρελθόντος αλλά και της εξαιρετικής πολιτισμικής πορείας της, όπου πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο “Αργώ” για την παραλαβή των δωματίων. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Μυτιλήνης, πάνω στο όμορφο λιμάνι της και πενήντα μόλις μέτρα από το κεντρικό πάρκο της. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Αϊβαλί, μια πόλη μαγική φτιαγμένη από το υλικό των παραμυθιών, της Ιστορίας και του Αιγαίου. Θα ξεναγηθούμε στα χρωματιστά αρχοντικά, τις λουλουδιασμένες αυλές και τα πέτρινα σοκάκια. Το πρώτο πράγμα που θα αντικρύσουμε θα είναι τα χρώματα, μια υπέροχη ασυνάρτητη αλληλουχία χρωμάτων να κορνιζάρει κάθε πέτρινο καλντερίμι. Το Αϊβαλί ακουμπά στην θάλασσα και είναι όμορφο από μέσα μέχρι έξω. Θα συναντήσουμε το κεντρικότερο καλντερίμι, το Barbaros Caddesi, και αναφέρεται στον θρυλικό Μπαρμπαρόσα, που ξεκίνησε πειρατής σε αυτά τα νερά. Θα επισκεφτούμε τον Αι Γιάννη (το Τζαμί του Ρολογιού), τον Αι Γιώργη (το Ροζ Τζαμί) και την Κάτω Παναγιά (το Τζαμί του Χαιρεντίν Πασά / Μπαρμπαρόσα). Όλη η μέρα είναι ελεύθερη για επίσκεψη στα σοκάκια της περιοχής, για καφέ και φαγητό. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Μυτιλήνη. Βράδυ ελεύθερο.
Η επίσκεψη στο Αϊβαλί είναι προαιρετική. Όποιος δεν το επιθυμεί μπορεί να παραμείνει στην Μυτιλήνη.
21/4/2018 – Σάββατο: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σεβάσμιο και ιστορικό προσκύνημα «Παναγία η Γλυκοφιλούσα», ένα από τα ωραιότερα και πρωτότυπα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματα, τα οποία έχει να επιδείξει όχι μόνο η κωμόπολη Πέτρα, αλλά και το νησί της Μυτιλήνης. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη για να επισκεφτούμε την πόλη με τα περίφημα αρχοντικά της και την έντονη νυχτερινή ζωή που καλύπτει κάθε απαίτηση και ανάγκη. Πολύ κοντά στο ξενοδοχείο λειτουργούν οι περίφημες ψαροταβέρνες της Μυτιλήνης, όπου θα μπορούμε να γευτούμε ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες συνοδευόμενους με το πιο γλυκόπιοτο ούζο του κόσμου. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου. Βράδυ ελεύθερο.
22/4/2018 – Κυριακή: Το πρωί αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης για την παρακολούθηση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Μια Μονή που βρίσκεται στον λόφο των Καρυών και είναι αφιερωμένη στους Αγίους Νεοφανείς Μάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη. Μετά την Θεία Λειτουργία επιστρέφουμε στην χώρα του νησιού για να επισκεφτούμε το Απολιθωμένο δάσος της Λέσβου. Ένα από τα δύο μεγαλύτερα απολιθωμένα δάση στον κόσμο (το άλλο είναι το Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στην Αριζόνα). Απολιθωμένοι κορμοί βρίσκονται διάσπαρτοι σε μία έκταση 150 τετραγωνικών χιλιομέτρων που περικλείεται από τους οικισμούς Σίγρι, Ερεσός και Άντισσα στη δυτική Λέσβο. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε τους οικισμούς και θα γνωρίσουμε την ιστορία τους. Το βράδυ μπορούμε προαιρετικά να επισκεφτούμε το Πλωμάρι.
23/4/2018 – Δευτέρα: Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το ξενοδοχείο και επισκεπτόμαστε την Αγιάσο. Ένα γραφικό χωριό χτισμένο στο εσωτερικό του νησιού και στις πλαγιές του όρους “Όλυμπος”, και αποτελεί έναν γνήσιο παραδοσιακό οικισμό στη Λέσβο, διατηρώντας αναλλοίωτα τα στοιχεία της παραδοσιακής της αρχιτεκτονικής. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Μυτιλήνη για να αναχωρήσουμε το βράδυ με το καράβι για τον Πειραιά.
Επιστροφή στην Τρίπολη.
Τιμή Συμμετοχής 220€
Στην τιμή περιλαμβάνεται:
1.Το λεωφορείο Τριπολη – Πειραιά – Μυτιλήνη – Πειραιά – Τρίπολη.
2.Τα εισιτήρια του καραβιού Πειραιάς – Μυτιλήνη και Μυτιλήνη – Πειραίας.
3.Τις διανυκτερεύσεις στο κλιματιζόμενο ξενοδοχείο “Αργώ”.
Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται η μετακίνηση Μυτιλήνη – Αϊβαλί – Μυτιλήνη.